Downafresh

Downafresh

Veren en dons zijn natuurlijke materialen. Ze isoleren goed, zijn licht van gewicht en bevatten geen schadelijke stoffen. Hierdoor houden ze u lekker warm, zonder zwaar aan te voelen of u anderszins te belasten. Het perfecte materiaal dus om beddengoed mee te vullen.

Verantwoord en duurzaam
Downafresh dekbedden worden geproduceerd volgens de wettelijke milieunormen. Tijdens het productieproces worden alleen milieuvriendelijke reinigingsproducten gebruikt, waarbij de natuurlijke eigenschappen van de veren en het dons niet verloren gaan. Dons en veren zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Strikte richtlijnen voor hygiëne
De vulling van met dons en veren gevuld beddengoed wordt voor gebruik eerst gewassen en gedroogd bij een temperatuur van tenminste 100° C. Daarmee voldoen alle producten met het Downafresh label aan de Europese voorschriften voor hygiëne, zoals die zijn vastgelegd in de norm EN 12935. Dit wordt periodiek door onafhankelijke laboratoria gecontroleerd.

Oog voor dierenwelzijn
Downafresh geeft aan dat het vulmateriaal in overeenstemming met de huidige wetgeving voor dierenwelzijn is verkregen. Dieren worden dus niet levend geplukt. De herkomst van de gebruikte materialen worden vastgelegd in een documentatiesysteem. Dit wordt periodiek en onafhankelijk gecontroleerd door het IDFL.


IDFL Logo